Gasilski center Blagovica: 54. – 56. teden gradnje_November 2019 Zaključna dela in delna odprava pomanjkljivosti

Za nami je še zadnji mesec gradnje november 2019. V tem mesecu so potekala zaključna dela na objektu od kovinskih balkonskih ograj, nosilcev in skob za plezanje v stolpu, do pleskarskih del in montaž zadnjih notranjih vrat. Po pregledu objekta s strani nadzora in obeh investitorjev pa so se delno tudi odpravile pomanjkljivosti.

Ta mesec so se torej na začetku najprej odvijala zaključna dela predvsem znotraj objekta. Vgradila so se zadnja notranja vrata in izvedli zaključki talnih oblog ter obrob. Izvedla so se zadnja dela na kovinskih ograjah in skobah ter nosilcih za plezanje v stolpu. Prav tako so bila izvedena zaključna dela pri oknih z vgradnjo odkapnih profilov na zračnikih. Vse skupaj je bilo pogoj za zaključevanje pleskarskih del v notranjosti objekta. Izvedli so se tudi vsi zahtevani testi in meritve vgrajenih inštalacij in opreme, ki so potrebni za izkaz zanesljivosti objekta. Prav tako pa so se na balkone vgradile zunanje balkonske ograje v inox izvedbi.

Po zaključenih delih smo najprej gasilci nato pa še skupna komisija z nadzorom in občino Lukovica izdelali zapisnik o ugotovljenih pomanjkljivostih, ki jih je izvajalec delno odpravil do konca meseca, ko je bil z zapisnikom o preostalih pomanjkljivostih objekt tudi formalno prevzet od izvajalca. V drugi polovici meseca pa smo opravili tudi večino primopredaj vgrajenih sistemov, inštalacij in opreme (garažna vrata, zunanja vrata in okna, kurilnica in strojne inštalacije).

Tudi za ta mesec smo v spodnji galeriji pripravili utrinke z objekta, seveda smo ob prvi priložnosti preizkusili velikost novih garaž. Ker je objekt praktično končan smo pripravili tudi video galerijo za boljši prikaz vseh etaž.

Bookmark the permalink.