Gasilski center Blagovica: 5. teden gradnje_4.10.2018 – Položili smo TEMELJNI KAMEN

Poudarek 5. tedna gradnje je bilo zaključevanje izvedbe temeljev in izvedba podložnih betonov za slovesno prireditev temeljnega kamna.
V četrtek 4.10. smo v sodelovanju z Občino in Gasilsko zvezo Lukovica organizirali svečano prireditev ob polaganju temeljnega kamna za naš gasilski center. Od ustanovitve GZ Lukovica, je to prva tovrstna prireditev, kajti v tem časovnem okviru, bo gasilski center v Blagovici prvi, ki bo zgrajen pod okriljem občine in gasilske zveze Lukovica. Na prireditev smo tako seveda povabili župana občine g. Mateja Kotnika, predsednik GZ Lukovica tov. Robert Maselj, poveljnika GZ Lukovica tov. Gašper Mav, predsednika regije Ljubljana III tov. Slavko Jalovec, predstavnike sosednjih društev Trojane, Krašnja, Lukovica Prevoje in Kolovrat, izvajalca g. Stanko Resnik, predstavnika občine g. Primož Dežman ter vse krajane KS Blagovica, Češnjice ter okoliških vasi.

Slavnostno prireditev so počastili tudi vsi prapori okoliških društev. Tudi vsi gasilci smo se prireditve udeležili v gasilskih uniformah. Tako smo gasilci pripravili postroj pod vodstvom poveljnika tov. Domen Razpotnik, prapore pa je vodil tov. Anže Čerin.

Z uvodnim nagovorom nam je predsednik društva tov. Blaž Judež predstavil delček zgodovine našega društva in opisal pot, katero smo prehodili, da smo prišli do tukaj kjer smo danes. Potem so sledili spodbudni govori vseh povabljenih gostov. Na koncu je prišel čas, da slavnostno položimo temeljni kamen. Predsednik PGD Blagovica tov. Blaž Judež, izvajalec g. Stanko Resnik, župan Občine Lukovica g. Matej Kotnik, predstavnik občine g. Primož Dežman ter predsednik GZ Lukovica tov. Robert Maselj so s skupnimi močmi simbolno položili temeljni kamen in tako se lahko gradnja gasilskega centra v Blagovici nadaljuje.

Za konec so s kulturno točko prireditev popestrili učenci in učenke pevskega zbora POŠ Blagovica za kar se jim tudi iskreno zahvaljujemo. V Blagovici torej poteka vse po načrtu. Prav sedaj se že visoko nad Blagovico razteza žerjav, kar pomeni, da izvajalec vse svoje moči usmerja v gradnjo našega centra. Iskrena zahvala gre tudi Podeželskim ženam za slastna peciva in piškote in pa seveda Godbi Lukovica, ki je prireditvi pustila poseben pečat.

Več slik si lahko pogledate v spodnji galeriji!

 

Bookmark the permalink.