V POŠ Blagovica se je sprožil požarni alarm, pričela se je evakuacija…

…seveda je šlo za vsako letni dan požarne varnosti, ki ga že tradicionalno organizramo PGD Blagovica v sodelovanju z PGD Trojane in učiteljskim zborom POŠ Blagovica.

Žal nam splet okoliščin glede svetovnih razmer v lanskem oktobru tega ni dovoljeval, zato pa smo se letos spet z veseljem dogovorili za izpeljavo dneva požarne varnosti. Za vse skupaj je bilo letos še toliko bolj posebno, ker smo Blagovški gasilci, lahko otroke in učiteljice prvič povabili v nov gasilski CENTER, Trojanski gasilci pa so jim lahko prvič pokazali nov tovornjak, ki so ga pridobili pred kratkim.

Tako je ob 9.10 stekla evakuacija šole, na kraj sta prihiteli enoti PGD Blagovica in Trojane, ki sta začeli z gašenjem strehe objekta. Vodja šole je ugotovila, da je bila evakuacija uspešna, tako da je bilo ob prihodu gasilcev, zunaj že vso osebje in vsi šolarji.

Po uspešno izvedeni evakuaciji smo gasilci, otroke povabili na drugo stran ceste, pred gasilski center Blagovica. Na 4 različnih točkah, so otroci, učiteljice in učitelj lahko dodobra spoznali novi tovornjak PGD Trojane, pravtako so si ogledali nov gasilski center, preizkusili so se v gašenju požara z hitro cevjo, na koncu pa seveda vsi peljali z tovornjakom PGD Trojane in tovornjakom PGD Blagovica, kar pa je vsem otrokom seveda v največje veselje.

Veseli nas, da lahko vsako leto tako približamo delo gaslicev otrokom, in nenazadnje, da s tem privabimo čimveč otrok v naše vrste. Veseli pa smo tudi tega, da je šola v Blagovici vedno bolj polna, saj letos šolo obiskuje preko 90 otrok! Upamo, da se naslednje leto ob isti priložnosti spet vidimo! Še nekaj utrinkov, pa si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Bookmark the permalink.