Dan požarne varnosti PGD Blagovica 2019

V nedeljo, 27.10. je v Blagovici potekal dan požarne varnosti za vse krajane in tudi ostalo obiskovalce. Gasilci in gasilke smo pripravili pester in poučen program za vse generacije. Da pa je dan potekal v sproščenem duhu, smo zraven spekli še kostanj in se okrepčali s kakšno pijačo.

Letos smo k sodelovanju na našem dnevu požarne varnosti, povabili tudi Center za zaščito in reševanje Domžale in Zavod reševalni pas. Slednji so se dogodka udeležili z enim izmed njihovih vozil in dvema prostovoljcema, ki sta obiskovalcem predala promocijski material, in z posnetki prikazala izkušnje iz naših avtocest.

Ena največjih atrakcij pa je bilo letos vozilo ALK-32, iz centra za zaščito in reševanje Domžale. Kolega iz CZR, ki je upravljal z vozilom, je celoten čas obiska vozil otroke in vse ostale obiskovalce, ki so lahko preizkusili, kaj pomeni biti 32 metrov nad tlemi.

Seveda, smo se letos lahko pohvalili tudi z obiskom in ogledom našega novega gasilskega centra. Sicer še ni popolnoma dokončan, ampak v tem času je že kar nekaj stvari katere lahko vidimo v njem. Predsednik našega gradbenega odbora, je poskrbel za natančno predstavitev in voden ogled.

Tudi gasilci in gasilke iz PGD Blagovica smo pripravili različne aktivnosti. Prikaz dela z AED in prikaz samega oživljanja na vadbeni lutki, prikaz pravilnega in nepravilnega gašenja vročega olja, ogled in predstavitev našega voznega parka…

Seveda pa smo poleg vseh aktivnosti za malo bolj odrasle, poskrbeli tudi za tiste najmlajše. Skozi popoldne je potekalo tekmovanje za otroke vseh starosti, ki so v gasilsko-športnih disciplinah zelo uživali in se zabavali. Na koncu so tisti najboljši prejeli medalje, vsi pa priznanja in lizike.

Več slik iz dogodka si oglejte v spodnji galeriji. Sicer pa hvala vsem za obisk, in se vidimo spet prihodnji oktober!

Bookmark the permalink.