Dan požarne varnosti OŠ Blagovica 2019

Mesec oktober, je vsako leto mesec požarne varnosti, in gasilci PGD Blagovica, vsako leto v tem mesecu obiščemo podružnično šolo v Blagovici. V šoli nas vsako leto zelo lepo sprejmejo, zato je to postala že stalna praska in tudi letos je bilo tako.

Točno ob 9.20, je v šoli zapiskal požarni alarm, in pričela se je evakuacija. Na kraj sta hitro po alarmu prihiteli enoti PGD Blagovica in PGD Trojane. Vodja šole, je predala informacijo, da pogrešajo štiri otroke, zato so se formirali gasilske skupine, ki so opremljene z popolno zaščitno opremo, otroke nepoškodovane prinesle do varne točke zunaj. Med tem so enote zunaj izvajale napade na goreči del strehe in vzpostavile prostor za prvo pomoč. Seveda je šlo le za vajo, katera pa pripomore tako nam gasilcem, ki se spoznavamo s šolskimi prostori in okolico, kakor tudi učiteljcam in nenazadnje učencem in učenkam.

Potem smo se prestavili na igrišče, kjer smo skupaj z PGD Trojane organizirali 5 različnih delavnic za 5 razredov. Otroci so lahko do dobra spoznali naša vozila, podrobneje smo jim pokazali IDA naprave, povedali nekaj o zgodovini gasilstva itd. Skratka skupaj z otroci smo preživeli zanimivo gasilsko dopoldne, ki pa ga drugo leto, zagotovo ponovimo.

Bookmark the permalink.