Gasilski center Blagovica: 20. teden gradnje_14.1.2019 – 20.1.2019 Ostrešje in stolp

Gasilski center Blagovica počasi dobiva svojo končno podobo. Vsaj v višino se sedaj ne bo več povečeval, saj so bila ta teden izvedena zadnja betonerska dela na stolpu. Pozidane so bile tudi oba stranska zidova v podstrehi in narejene zaključne armiranobetonske vezi. Tako je bilo sredi tedna vse pripravljeno za začetek montaže lesenega ostrešja kar se je izvedlo proti koncu tedna in se bo po malo slabšem vremenu nadaljevalo v prihodnjem tednu.

Gasilci iz Blagovice z navdušenjem vsak dan ali dva pridemo v Blagovico in opazujemo kako nam bo objekt služil in kako nam je pravzaprav všeč. Z zaključeno gradnjo gasilskega stolpa in nakazano streho objekt res deluje kot pravi in mogočni gasilski dom. S svojo trdno armirano betonsko konstrukcijo in količino porabljene armature pa smo prepričani da bo objekt kos tudi najzahtevnejšim razmeram in bo lahko nudil svoje zavetje tudi morebitnim pomoči potrebnim, predvsem pa bo omogočal dobro in strokovno opravljanje naše humanitarne dejavnosti. Res smo lahko ponosni na naš nov gasilski center. Tudi naš gospodar, ki bo po gradnji skrbel za objekt, si ga je ta teden ogledal in je res navdušen pogledal vse kotičke.

Najbolje pa naše občutke ob pogledu na objekt pričarajo prav fotografije, zato jih tudi ta teden nekaj prilagamo spodaj.

Bookmark the permalink.