Gasilski center Blagovica: 10. teden gradnje_5.11.2018 – 11.11.2018 Zidanje sten pritličja in opaženje za prvo ploščo

V pritličju so končani vsi betonirani in zidani zidovi, ki tako oblikujejo končno obliko prostorov. Ta teden in deloma pretekli je bilo največ dela pri zidanju notranjih in zunanjih sten objekta na severni in vzhodni fasadi. V ta del spadajo tudi vmesne protipotresne vezi v stenah. Po zaključku zidarskih del v pritličju pa je bilo največ časa namenjeno opaženju in delno tudi že armiranju prve plošče in glavnih nosilcev v garaži nad pritličjem. Tako so praktično vsi prostori v pritličju že posejani s podporami za opaž prve plošče, ki jih je res veliko in je tako gibanje v pritličju res omejeno. Vzporedno so se izvajala tudi opažerska in armiraška dela za izvedbo stopnic v pritličju in balkona nad vhodom. Napredovanje objekta v višino se dobro vidi tudi od daleč, saj odri ob objektu in armatura za nosilne stebre v nadstropju že dajejo vtis da bo gasilski center res mogočen.

Strokovni nadzor v sodelovanju z odgovornim vodjem del še naprej skrbita za nadzor nad kakovostjo izvedbe del, seveda pa tudi predstavnik občine in nenazadnje gradbeni odbor PGD skrbimo, da se dela izvajajo skladno s projektom in potrebami gasilskega društva.

Na spodnji galeriji slik je razvidno napredovanje del za izvedbo prve plošče nad pritličjem in pogled na zgrajen gasilski center do nivoja nadstropja. Izgleda da bo vse skupaj kar visoko…

Bookmark the permalink.