Dan požarne varnosti POŠ Blagovica 2018

V četrtek 18.10. smo gasilci PGD Blagovica, kot vsako leto, v šoli izvedli dan požarne varnosti. Ta dan je med PGD Blagovica in POŠ Blagovica postal kar tradicija in vsako leto se ga tako eni kot drugi zelo veselimo. Tako kot lansko leto smo, glede na to, da je v POŠ Blagovica veliko otrok tudi iz območja Trojan, povabili tudi PGD Trojane kateri so se povabilu z veseljem odzvali.

Začeli smo z pravo evakuacijsko vajo v prostorih POŠ Blagovica. Ko je v šoli zazvonil požarni alarm, sta na kraj takoj izvozili enoti PGD Blagovica in PGD Trojane. Učiteljice so nam povedale, da so v šoli ostali trije učenci, ki so se zaradi strahu skrili. Takoj smo poslali notranje napadalne skupine, ki so vse tri učence našli in jih prinesli na varno. Seveda je šlo le za vajo, ki pa se je zopet izkazala kot dober pokazatelj pomanjklivosti, kajti alarmni sistem v šoli ni deloval povsem tako kot mora.

Potem pa smo druženje nadaljevali na parkirišču Darsovih prostorov in na športnem igrišču. Za 5 razredov smo skupaj z PGD Trojane pripravili 5 točk, na katerih so se učenci in učenke izmenjevali. Spoznali so naše prvo operativno vozilo GVC 16/25 in prvo operativno vozilo PGD Trojane GVV-1, nekaj besed pa smo namenili samemu začetku gasilstva in pa sami organizaciji. Pokazali smo jim tudi temeljne postopke oživljanja in jih seznanili z napravo AED, manjkalo pa ni tudi športnih iger. Ker pa je glavna tema letošnjega meseca požarne varnosti, številka 112, smo s pomočjo predstavitve na strani www.gasilec.net predstavili številko 112.

Tako smo preživeli naš dan s šolarji POŠ Blagovica. Res smo uživali in z veseljem pokazali vse s čimer delamo in vse kar znamo. Naslednje leto pa se spet vidimo!

Več slik si oglejte v spodnji galeriji!

Bookmark the permalink.