Mladinska ekipa se je udeležila Hrvaškega državnega tekmovanja v ZADRU

V petek 28.9. se je mladinska ekipa PGD Blagovica s 4 mentorji, na povabilo GZ Slovenija in GZ Hrvaška odpravila v Zadar, kot edina povabljena ekipa iz Slovenija, na Hrvaško državno tekmovanje 2018. Z našim kombijem in kombijem, ki so ga posodili kolegi iz PGD Lukovica, za kar se jim iskreno zahvaljujemo se je okrog 16.00 ure popoldne odprava 14 članov podala na pot proti Zadru. Po skoraj 5 urni vožnji in kratkih postankih smo prispeli v Zadar, natančneje v kraj Gaženica pri Bibinjah, kjer so nas lepo sprejeli poklicni gasilci iz Gaženice, pri katerih smo bili tudi nastanjeni.

V soboto dopoldan smo čas pred tekmovanjem izkoristili za druženje ob morju in v morju. Najpogumnejši so zaplavali v morju, ki je imelo okrog 19 stopinj. Vsi pa smo bili na trnih, kajti okrog 15.00 ure nas je čakalo tekmovanje, na katerem smo tekmovali izmed vseh povabljenih ekip Madžarske, Avstrije, Nemčije…
Že ob prihodu na stadion smo bili navdušeni nad samo organizacijo tekmovanja. Kjlub ogromenmu številu ekip, je tekmovanje potekalo zelo hitro in urejeno. Ko smo okrog 15.00 ure zaključili za našo tekmovalno vajo smo samo še nestrpno čakali rezultate. Razvrstili so nas v “zmagovalni ešalon” in že tako smo vedeli, da brez pokala ne bomo šli v Slovenijo. In res nismo! Uvrstili smo se na TRETJE MESTO in tako je naša desetarka ponosno dvignila pokal!

Da pa je bilo veselje še večje sta nam čestitke v Zadru predala tudi predsednik GZ Slovenija tov. Janko Cerkvenik in tov. Martin Cmok. Sledila je slastna večerja in pa slavje, katerega ne bomo pozabili.
PGD Blagovica smo tudi izven Slovenije pustili dober vtis in smo veseli, da se lahko kosamo tudi z ekipami izven meja. Zelo smo veseli, da nam je GZ Slovenije omogočila nastop na tekmovanju in pa seveda počaščeni da so nas GZ Hrvaška tako gostoljubno gostili. Iskrena hvala gre tudi OBČINI LUKOVICA in GZ Lukovica, ki sta pomagali, da finančen strošek za društvo ni bil prevelik. Bilo pa je to tekmovanje prava generalka za nastop na zaključnem izbirnem tekmovanju, ki bo prihodnje leto aprila, in ki bo dalo potnika na olimpijado v ŠVICO!


V nedeljo je sledila vrnitev v Slovenijo. Po dolgi poti, tudi slutili nismo, da nas v Blagovici čaka veličasten sprejem pod vodstvom poveljnika in podpredsednika. Tako mentorjem kot seveda tudi otrokom je bila to velika čast. Vodne fontane, zvoki siren in nagovor poveljnika bosta še večja spodbuda za nadaljna tekmovanja.

Več slik pa v spodnji galeriji.

 

Bookmark the permalink.